Så skal HammerHattene atter have hue på

Vinter, kulde og jul er på vej, så HammerHattene skal atter have nissehue på – det sker

lørdag den 11. december, kl. 11 på ”Trekanten” i Uggerhalne/Kinnerup.

Samrådet for Grindsted & Uggerhalne er vært ved gløgg og æbleskiver og naturligvis sodavand til børnene.

Vi har gjort det før – og vi gør det nu igen – indbyder borgere i Grindsted, Kinnerup  og Uggerhalne til denne årlig julebegivenhed!

HammerHatte og Nissehuer hører sammen julen over! 

 Samrådet for Grindsted & Uggerhalne
December 2021

Rockmusikken rykker ind i Kulturhuset i Grindsted

The Pretenders 

 En af Danmarks ældste rockgrupper, Pretenders, dannet i 1966 i Brønderslev, spiller op i Kultur- og Borgerhuset HAMMER BAKKER den 29. Januar 2022 med fællesspisning kl. 18.30 – 20.00, Musik kl. 20 – 22. Gruppens repertoire vil være særdeles velkendt af mange. Gruppen holder nemlig fanen højt og spiller de kendte rocknumre fra 60’erne af Beatles, Hollies, Searchers m. fl.

 60’er rock 

– Pretenders er et af Danmarks førende 60’er rockbands – i hvert fald når vi selv skal sige det, fortæller Sten Fuglsang, bassist og sanger i orkestret.

De faktuelle forhold taler for, at der er noget om snakken. 

Orkesteret spiller 60’er rock, og har gjort det siden etableringen i 1966. de spiller med samme besætning som ved dannelsen plus en, der kom til i begyndelsen af 1970’erne. 

Hvis de ikke er det eneste band i Danmark med den historie, er de i hvert fald et blandt få. 

– 1968 blev vi vindere i DR’s Toppen af Poppen, datidens X-faktor, og både dengang og nu er vi specielt kendte for vores flerstemmige sang, fortæller Sten Fuglsang. 

 Musikalsk udvikling 

Tiden står jo ikke stille, og det har Pretenders heller ikke gjort. 

Efter mange år på landevejene og nogle års pause med at optræde siden 1990’erne, er bandet for alvor genstartet i 2014. 

I tilgift til 60’er numrene er repertoiret udvidet med de bedste rocknumre fra kendte grupper og solister i 1970’erne og 80’erne. 

 To forsangere 

– Vi har et meget varieret spillesæt”, forklarer Sten Fuglsang, ”det omfatter bl.a. numre af Chuck Berry, Beatles, Stones, Clapton, Who, Searchers, Dylan, Credence Clearwater Revival, Eagles, Dire Straights, Doobie Brothers, Fleetwood Mac, Traveling Wilburys.

– Både fordi vi spiller meget forskellige numre, og ikke i den samme stil hele tiden og fordi vi har to forsangere med meget forskellige stemmer, så er vi aldrig kedelige at høre på i længere tid, bedyrer han.

 Original besætning 

Medlemmerne – dengang som nu – er: Poul Vejby, forsanger og guitarer, Mogens Dyrberg, trommer og cajun, Ib Dalgaard-Nielsen, forsanger og mundharpe, Martin Bøgild, guitarer og korsang, Jens Dalgaard-Nielsen, guitarer og korsang samt Sten Fuglsang, basguitar og korsang.

Benn, Bowie og Berlin. Grue, Grin og (G)rovmord – forfatteraften med fællesspisning i Kultur- og Borgerhuset HAMMER BAKKER

I et samarbejde med ORDKRAFT gennemfører Kultur- og Borgerhuset HAMMER BAKKER endnu et nyt tiltag:

Benn, Bowie og Berlin. Grue, Grin og (G)rovmord – forfatteraften med fællesspisning i Kultur- og Borgerhuset HAMMER BAKKER Hammer Bakker, Hammervej 88, Grindsted – 27. oktober.

Kom og oplev de to forfattere Anna Grue og Benn Q Holm flankeret af bassisten Albert Reinholdt.

Benn Q Holm tager dig med til Berlin i 70´erne med sin seneste roman ”Et stykke af tiden”.

Anne Grue lægger op til gys, når hendes hovedperson Anne-Maj Mortensen løser mordgåden i  ”Døden i kurbadet”.

Albert Reinholdt forkæler øregangene med gedigen jazz i pausen, hvor der kan købes øl, vin og kaffe.

Kom og hyg dig med dine naboer og andet godtfolk.

 

Billetter købes påwww.ord-kraft.dk

Forfattermedley kl. 19.00 – 22.00 – vælg billet 1 til 100 kr.

Fællesspisning kl. 17.30 – 18.45 – vælg billet 2 til 175 kr.

 

 

Benn, Bowie og Berlin. Grue, Grin og (G)rovmord – forfatteraften i Hammer Bakker

Sikke en dejlig sandwich med to af Danmarks toneangivende forfattere – eller er det en cocktail på en af Berlins hippe barer i 1970´erne? Du inviteres til en uforlignelig forfatteraften der – som bøffen i burgeren – også byder på KontraJazz af international klasse.

Først skal vi sammen med Benn Q. Holm fordybe os i hans seneste roman ”Et stykke af tiden”. En bog, der ankommer i Berlin 1976, hvor hovedpersonen Ben rejser til byen for at læse et år på universitetet. Der er optøjer, terrorisme, men også en sær søvngængeragtig atmosfære i den opdelte by, som en lomme i tiden. Og så er David Bowie flyttet dertil. Det bliver 12 måneder, der vender op og ned på alt i Bens liv. Ikke mindst da han møder sit livs kærlighed, Sabine, i Murens skygge. Spænd sikkerhedsbæltet og gør klar til en tidsrejse.

Og så er det krimidronningen Anna Grues tur. Grue, der især er kendt for at stå bag bogserien om detektiven Dan Sommerdahl. Anne Grue kommer og fortæller om sit arbejde med krimien ”Døden i kurbadet”, der er andet bind i hendes serie om efterlønsmodtager Anne-Maj Mortensen. Anne-Maj er denne gang taget på spaophold for at forkæle sig selv efter en hård knæoperation, men snart indfinder der sig et mord hun skal løse. Bevæbnet med sine krykker og et lager af smertestillende medicin begiver hun sig ud for at opklare den makabre handling – og det sker ikke mindst med en god portion humor og masser af spænding. Forestil dig Miss Marple, Fru Hyacinth og så Anna Grue selv i en skønsom blanding.

Og nu til burgeren: Imellem de to forfattersamtaler underholder Albert Reinholdt med sin kontrabas. Albert Reinholdt fik i 2018 prisen Årets Nordjyske Jazznavn. Sin unge alder til trods har han boet og studeret på Cuba, været på tur og indspillet i flere dele af verden, herunder Brasilien, Italien, Spanien, de baltiske lande og selvfølgelig Danmark rundt. Han har været ind og ud af konservatoriet et par gange, og har levet som selvstændig musiker fra en alder af blot 21 år.

Alt i alt et overflødighedshorn af litteratur og musik, der vil læske din gane, nulre dine tæer, give dig gåsens hud og ikke mindst fylde dine øregange med den fineste fløde.

Du kan endda vælge at begynde aftenen med et hyggeligt måltid sammen med dine naboer og andre litteraturinteresserede.

Fællesspisning – menu:

1 varm ret
Confiteret unghanebryst med citronskal, karse og saltede nødder
Rødvinssauce med nedkogt hønsefond
Hertil stegte små kartofler vendt med persille og smør
Grøn sprød salat med urter og sylterier

 

Aalborg Boghandel sælger forfatternes bøger og andet godt for bogelskere.

 

Samarbejdspartnere: Ordkraft, Landdistriktspuljen.

Samrådet holder generalforsamling d. 25. oktober 2021

Samrådet for Grindsted & Uggerhalne afholder ordinær generalforsamling mandag, den 25. oktober 2021i Kultur- og borgerhuset i Grindsted.

Vi starter med spisning kl. 18.00. Hvis du vil deltage i spisningen, beder vi om, at du tilmelder dig hos formanden på 2392 3068 eller til oleschwarz@stofanet.dk

Kl. 18.30 overrækker vi Årets Pris (2019 og 20) til vinderen af den lokale konkurrence om det gode og smukke byggeri og det gode byrum.
Det er 7. gang, at vi overrækker denne pris til et smukt byggeri eller et smukt renoveret hus i Grindsted eller Uggerhalne.

Selve generalforsamlingen gennemfører vi fra kl. 18.45 – 19.45.
Dagsorden i.h.t. vedtægterne – som du kan finde på vores hjemmeside: www.hammernyt.dk

Formanden aflægger beretning om det overordnede arbejde i Samrådet, og projektlederne for udvalgene vil efterfølgende berette om, hvad der er sket i årets løb i de enkelte udvalg.

Der er følgende faste udvalg: Ungeudvalg, Kulturudvalg, Cykelsti, Lokalhistorie, Byudvikling, PR-gruppen, Grønt Hold, Hjemmeside og Skoleudvalg.
Efter generalforsamlingen bliver der mulighed for at drøfte Samrådets kommende opgaver.

Vi afslutter mødet med, at Svend Klitgaard fra Aalborg kommunes Parkforvaltning kommer og fortæller om den forvandling der er sket i Hammer Bakker samt hvad fremtiden bringer.
Afslutning ved formanden.
Alle er velkomne!

Med venlig hilsen
Bestyrelsen

Det blev på alle måder en god dag i Grindsted

Forleden lørdag eftermiddag blev gangbroen ved gadekæret i Grindsted indviet med taler af rådmand Mads Duedahl og direktør John Refsgaard, SparNord Fonden. Sidstnævnte havde en dejlig check på 30.000 kr. med til Samrådet. Det var nu ikke bare gangbroen, der blev festligholdt, det gjorde også Samrådets 10-års jubilæum.

Både Mads Duedahl og John Refsgaard understregede den ihærdighed og vedholdenhed som Samrådet har udvist for at få sine mange projekter gennemført og som undervejs har afstedkommet betydelig økonomisk støtte fra Aalborg Kommune og SparNord Fonden. De forventede i øvrigt begge at modtage nye ansøgninger til nye projekter i Grindsted og Uggerhalne!

Samrådets formand Ole Schwarz fremhævede i sin tale en række af de aktiviteter og resultater, som Samrådet har gennemført eller været involveret i, bl.a. Cykelsti til Vodskov, Ny skole, Kultur- og Borgerhus, kulturarrangementer, byporte i Grindsted og Uggerhalne og meget andet. Ole understregede, at de opnåede resultater i høj grad skyldtes Samrådets forskellige projektgrupper, hvor mange frivillige gør et stort arbejde.

Efter talerne og snoreklipning ved gangbroen som markerer afslutningen på Gadekærets renovering var der underholdning for børn og voksne. Tryllekunstneren Michael Back havde stort held med at drage børnene med ind i sit trylle og musik show.

Senere underholdt Claus Lillelund med to venner med sublime musikalske indslag, senere på eftermiddagen spillede og sang Vingard med trio.
Bag Pseudonymet Vingard findes den nærværende sangerinde Tine Vingaard. Som kun 15-årig debuterede hun med tekst og musik skrevet til den tyske biograffilm “Einer wie Bruno”. Siden har hun har været aktiv på scener rundt omkring i Danmark, Tyskland og fundet inspiration til sangskrivning i England. På ture til USA har Vingard fundet sin lyd i et univers præget af ”americana” med fokus på historiefortælling.
I 2020 samarbejdede hun med producerne bag Laura Mo, Jacob Dinesen, Lars Lilholt m.fl. I år er hun klar med 6 nye udgivelser!

Herlig musik, som blev nydt af tilskuerne, der kunne få de musikalske oplevelser i Gadekærets dejlige grønne omgivelser.

Festlighederne fortsatte lørdag aften i Kultur- og Borgerhuset HAMMER BAKKER, hvor der var fuldt hus; først med spisning og senere med koncert af JigIT. Et nyetableret band med stærke rødder i den traditionelle IRSKE folkemusik. Det blev en rejse gennem den IRSKE folkemusik med smukke ballader om alt fra immigration og mørk spiritus til kærlighed og fædreland krydret med en omgang energiske jigs og reels.

Det blev en fantastisk aften i Kulturhuset!

Samrådet for Grindsted og Uggerhalne takker de mange deltagere, der støttede arrangementerne. Lokal støtte er brændstoffet, der skal bringe nye aktiviteter til vores lokalområde!

Samrådet for Grindsted og Uggerhalne
September 2021

 

Byttemarked – Giv, hvad du har. Tag, hvad du kan bruge…

Børnetøj, legetøj, børnebøger – kort sagt alt, der vedr. børn…. 

I Kultur-/Borgerhuset HAMMER BAKKER 

mandag 11. oktober kl. 15 – 21

Et Byttemarked er en hyggelig, social, gratis og miljøvenlig begivenhed, hvor du kan bytte/aflevere det der er for småt/ikke længere bruges og komme hjem med gode brugbare ting som andre har indleveret. Du medbringer det, du vil give væk, og afleverer ved “indgangen” (eller på forhånd, se nedenstående) – derefter kan du gå på opdagelse og tage ting med hjem, som andre har indleveret.


Ved at tage dine ting på byttemarked, kan du se andre få glæde af dine ting med det samme, og du har selv mulighed for at gå hjem med brugbare ting. Det er ligesom at være ude at shoppe og komme hjem med “nye” lækre ting – bare gratis!
Har du noget du gerne vil af med, og vil indlevere før arrangementet er du meget velkommen til at kontakte mig, så aftaler vi nærmere, ellers dukker du bare op på dagen for arrangementet – men selvfølgelig klart en fordel hvis der er noget at kigge på allerede fra arrangementets start :-)

Kontakt Inger Toft, tlf. eller sms 2341 5733.

Evt. overskud af diverse effekter vil efter arrangementet videregives til genbrug.

Vi har tanker om at gentage denne slags arrangementer, med andre Temaer: Mand/kvinde, Bolig mv. …. nu prøver vi at starte med Børnetema og håber mange vil benytte muligheden for lidt bytteri. Arrangementet er for alle, så spred gerne budskabet.

Et strejftog i Grindsted, Uggerhalne og Kinnerups historie

Foredrag med Poul Dahl den 8. september i KBHB Grindsted

Denne aften fik vi besøg af Poul Dahl, som vi alle kender fra Horsens-Hammer Hjemstavnsforening, Lokalhistorisk arkiv i Vodskov. Poul dykkede ned i 16.000 års historie, så der var fart over feltet!

Poul tog os med først gennem landets opståen og geologiske særpræg, og derefter gennem befolkningens kulturelle udvikling. Gennem hans levende fortællinger og fine plancher oplevede vi, i et lokalhistorisk perspektiv og tidsbillede, byernes udvikling.

Selv om vi har boet i området i mange år formåede Poul alligevel at komme med overraskende facts og nye billeder. Blandt andet var det fyldte kulturhus betaget af historien om mergeleventyret i Kinnerup. Tænk, at det var Danmarks næststørste mergelforetagende! Nogle af maskiner lignede sågar dem, som Aalborg Portland anvender.

Ved hjælp af udvalgte matrikelkort fik vi illustreret, hvor vi nu bor og hvorfor. Poul forklarede også, hvordan gamle gårde langsomt forsvandt ud af bybilledet, og hvordan parcelhuskvarteret kom til at dominere.

Til afslutning havde Poul lavet et lille foredrag med billeder af lokale sportskoryfæer, som vakte stor lykke. Flere af sportsheltene var endda til sted denne aften!

I næste uge er det Langholternes tur til at få deres historie serveret, denne gang af Andy Jensen med Poul som bisidder.

Dan Ole Faaborg
September 2021

OKTOBERFEST – 8. oktober 2021

 

 

 

 

 

 

Kultur- og Borgerhuset HAMMER BAKKER

Efter en lang nedslukningsperiode kan vi igen mødes, så kom til OKTOBERFEST i Kultur- og Borgerhuset HAMMER BAKKER – fredag den 8. oktober 2021, kl. 18.00.

Som traditionen byder det for en oktoberfest, kan der købes unikke pølser og rigeligt med god øl. Endvidere vil Anders Holst – med god musik – sikre, at humøret bliver højt med mulighed for sang og en lille dans.

Med OKTOBERFESTEN kunne det også blive en by-tradition, at oktoberfesten bliver stedet og muligheden for at arrangerer en årlig GADEFEST! Arrangørerne vil derfor skabe mulighed for, at de enkelte gader kan reservere et GADEBORD.

Billetter og bestilling af et eventuelt gadebord – ring til: Joan Foldager – tlf. 2176 4287 eller Inger Toft – tlf. 9828 6582

BEMÆRK: Oktoberfesten er for alle beboere i Grindsted og Uggerhalne og omegn!!

 

Husk festlighederne den 11. september eftermiddag OG AFTEN

Vi holder fest om eftermiddagen, men også om aftenen i Kultur- og Borgerhuset:

Her vil der være koncert med JigIT. JigIT er et nyetableret band med stærke rødder i den traditionelle IRSKE folkemusik. Repertoiret bringer lytteren på en rejse gennem den IRSKE folkemusik med smukke ballader om alt fra immigration og mørk spiritus til kærlighed og fædreland krydret med en omgang energiske jigs og reels.

Bandets fire medlemmer vægter irsk autenticitet højt og finder blandt andet inspiration i grupper som The Dubliners, Planxty og andre populære grupper fra samtiden.

Aftenprogrammet ser således ud:

18.00 –  Serveres der grillmad

19.00 – Koncert med JigIT

22.30 – Afslutning.

I tilknytning til spisning og koncert kan du købe vin, øl og vand.

Adgangsbilletter til koncerten inkl. grillmad kan du bestille – først til mølle – ved Lasse Breddam (lassebreddam@gmail.com) senest 1. september.
Kulturstøtte fra Aalborg Kommune medfører, at prisen kun 100 kr. pr. person!!

Kom og vær med til en festlig aften i Kultur- og Borgerhuset!

Arrangører:
Samrådet for Grindsted og Uggerhalne og Kultur- og Borgerhuset HAMMER BAKKER
August 2021

1 2 3 28
Du kan tilmelde dig besked om nyheder ved at skrive din emailadresse i feltet og klik på "Tilmeld". Framelding sker via linket i bunden af nyhedsbrevene, du modtager som email.