Så blev Borger- & Kulturhuset indviet

 

Det blev en herlig eftermiddag og aften da Borger- & Kulturhuset i Grindsted blev indviet – vejret var pragtfuld, Huset pyntet, pindemad i mange interessante og velsmagende varianter, vinen og øllet var koldt, talerne afmålte – og gæsterne kom i overvældende stort tal – der var faktisk ikke plads til flere! Det var en succes, som alle involverede kan være stolte af.

 

Lasse Breddam gav i sin velkomst et kort rids over forløbet af Husets tilblivelse. Efter en “op-ad-bakke-indledning” kom et forløb på knap et år, hvor mange frivillige var involveret, ikke mindst det “grå guld”. Sammen med tømrer- og malerelever fra Tech College i Aalborg ydede de en kæmpe indsats, for at få  den gamle slidte DUS-bygning omdannet til det smukke og praktiske hus, vi nu ser.

Rådmand Mads Duedahl foretog den formelle indvielse af huset og klippede snoren. I sin tale lagde han ikke skjul på, at både han og embedsmændende i starten, da de blev præsenteret for ideen om et Borger- & Kulturhus i Dussens gamle barakker, havde svært ved at forestille sig, at det var et realistisk projekt. Men, ihærdige og vedholdende grindstedboere blev ved, og da tegninger og beskrivelser forelå, blev der givet grønt lys til projektet. Rådmanden roste det færdige projekt og ønskede held og lykke fremover med forhåbentlig mange borgernære arrangementer.

Formand for bestyrelsen, Joan Foldagers takkede de mange frivillige, for deres store indsats med byggeriet og hæftede sig ved de mangeartede arrangementer, som skal fylde Huset fremover. Joan omtalte også den række af grupper, som er nedsat for at få Huset til at fungere både ude og inde.

Det blev en dejlig dag i Grindsted – en ny milepæl i de mange aktiviteter, der gennem de seneste år, har præget både Grindsted og Uggerhalne.

Poul Dahl
Juni 2019