Det blev en smuk dag for Cecilie

Det blev i bogstavelig forstand en smuk dag, da Cecilie fyldte 100 år. Solen skinnede fra en skyfri himmel, byen var flagpyntet og gæsterne myldrede ind på Smedevej 2a. Venner, familie, naboer, tidligere elever, repræsentanter for Borgerforening, Samråd og gamle gymnastikkammerater fra GSK, de var der alle.

Rådmand Tina French Nielsen bragte en hilsen fra Aalborg Kommune og talte smukt for Cecilie. Hun pegede bl.a. på Cecilies store engagement i lokalsamfundet, en beundringsværdig indsats, som viser, at ildsjæle som Cecilie er med til at bære og løfte et samfund; at skabe det netværk mellem mennesker, som er kittet i et landsbysamfund som Grindsted og Uggerhalne.

 Cecilie takkede rådmanden og pegede på, at det er vigtigt, at vi kommer hinanden ved – ”jeg har selv”, sagde Cecilie, ”altid mødt smil og varme på min livsvej. Det har samme jeg forsøgt at give videre til mine skolebørn og til mine bysbørn. Selv har jeg tanket op på utallige ture i Hammer Bakker efter en lang skoledag. Men også når jeg og ledsagere på tidlige morgenture i bakkerne så solen stige i øst og hørte fuglenes jublende lovsang til den nye dag.

 Cecilie Nielsen og rådmand Tina French Nielsen. Foto Frede Burholt.

Jeg klarer mig med god hjælp fra Hjemmeplejen i Aalborg Kommune og ikke mindst fra en utrolig sød og hjælpsom nabo og jeg kan sige, at jeg har haft et godt og indholdsrigt liv”.

Med sin melodiske røst sang Cecilie sin tak til Tina French Nielsen og de mange gæster:        

Jeg takker ude,
jeg takker hjemme.
At sige tak må jeg aldrig glemme.
Om jeg er lille,
om jeg er stor,
så skal jeg takke, det siger mor.

Der var et fint traktement for alle besøgende og efter en middagshvil fortsatte tilstrømningen af venner og familie til et fornøjeligt kaffebord – og spisning.

”En fantastisk og oplevelsesrig dag, som jeg sent vil glemme”, siger Cecilie.


Poul Dahl, Grindsted
Marts 2013