Afsløring – på Trekanten i Uggerhalne

Lørdag formiddag var mere end et halv hundrede Grindsted-, Uggerhalne- og Kinnerup-borgere forsamlet på Trekanten i Uggerhalne. Anledningen var, at Samrådet havde fået en pris, som skulle afsløres.

Aalborg Kommune og LAK (sammenslutning af Landsbyer i Aalborg Kommune)udsætter hvert år en pris til ”Årets Bygværk” i Landdistrikterne. I år vandt vi med vore HammerHatte.

 ”Vi er både stolte og beærede over at modtage denne pris”, udtaler Samrådets formand, Ole Schwarz. ”Da Ole Kjær og jeg på Samrådets vegne sad til prisuddelingsfesten i Aalborg Kommune sammen med de øvrigt indstillede og hørte rådmand Mads Duedahl sige, at prisen i år tilfaldt HammerHattene i Grindsted og Uggerhalne, var vi godt nok overraskede, fortæller Ole, for det plejer at være et bygningsværk, der løber med prisen!  Men i år havde komiteen altså valgt vores kunstprojekt!”

Ole Schwarz taler ved plaketteafsløringen. 

Samrådet havde indstillet sit kunstprojekt egetræs- paddehatte og blandt andet peget på, at hattene både binder Grindsted, Uggerhalne og Kinnerup sammen på en smuk og anderledes måde og står som et lysende symbol på landsbyernes nærhed til Hammer Bakker og deres planterigdom – egetræer og svampe. Det tog komiteen til sig – tak for det!

Ole Schwarz og Ole Kjær holdt afsløringstalerne og efterfølgende iklædte Margit Plougstrup HammerHattene hver sin nissehue, som vi håber, bliver siddende indtil Jul!

Det blev en herlig formiddag på Trekanten i Uggerhalne, hvor solen varmede de mange deltagere, medens de drak gløgg og spiste æbleskiver varmet i Søren mekanikers værksted. Og, som Ole Schwarz annoncerede, så mødes vi igen til foråret, hvor vi sammen med stadsgartneren skal indvie gadekæret i Grindsted.

Samrådet takker SuperBrugsen i Vodskov og ”URMOSE Juletræer” for deres sponsering af gløgg og æbleskiver!

Se flere billeder fra afsløringsceremonien nedenfor.

God Jul og Godt Nytår!

 

Poul Dahl, Grindsted
13. december 2014