Intimkoncert i Grindsted den 11. marts med Muleskinners

Den aalborgensiske trio Muleskinners er enestående og professionel trio med Malthe Nielsen på sang, violin og guitar, Olav Gudnason på kontrabas og Henning Jensen på banjo/guitar. Malthe er kendt for Rockmaskinen og andre festlige sammenhænge, men de to andre giver ham ikke noget efter.

Samrådet i Grindsted havde skaffet et fint tilskud til aftenens lille intimkoncert, der blev indledt med ægte Hammer Bakker Tapas, lavet fra bunden af Samrådet mesterkokke. Der var 60 publikummer til denne intimkoncert.

Muleskinners spiller country med mere friskhed end Dolly Parton og med en ægthed, som hensætter en til midtamerikanske landbrugskulturer – en unik guitar/banjo finger-pickin stil, stolte kendetegn for denne trio, som har god professionel bagage og rutineret optræden at underholde med.

Muleskinners spiller mest gammel traditionel amerikansk country-musik, arrangeret på deres egen charmerende vis, men de diverterer også med nyere numre i stilarten, som de smagfuldt gør til en del af deres musikalske univers.

En muleskinner var oprindelig en hårdfør og piskesvingede muldyrsbetvinger, der kunne få de tunge varer frem i det vilde vesten. Aftenens trio levede helt op til stanken af guldgravere og ko-lort og hårde svirp med oksepisken. Publikum kunne næsten ikke slippe trioen efter de to timers koncert!

Vi glæder os til Samrådets næste koncert.

Dan Ole Faaborg
12. marts 2022