Vi har sørme medvind lige for tiden

Først cykelsti, så skolerenovering, så en vellykket ”Byernes Dag” og nu prisen ”Årets Bygværk 2014”. Det var vore kunstværker, egetræssvampene i Uggerhalne og Grindsted, der løb med sejrspalmerne da LAK, landsbyerne i Aalborg Kommune og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune forleden uddelte sin årligt tilbagevendende forskønnelsespris.  

Det var Samrådets formand Ole Schwarz og idéskaberen, Ole Kjær, der modtog prisen. “Vi er stolte over at modtage denne pris, som bl.a. blev begrundet med, ”at svampene er et smukt identitetsskabende symbol på de to landsbyers samhørighed med hinanden og Hammer Bakker.” Vi føler, at det går vores vej lige for tiden, endda med medvind! Herligt,” udtaler Ole Schwarz.

Plakette - Pris for årets Bygværk i Aalborg Kommune 2014
Messingplakette – Pris Årets Bygværk 2014 i Aalborg Kommune

 

Samrådet skrev i sin indstilling af svampene:  

Samrådet for Grindsted & Uggerhalne har gennem sin projektgruppe: ”Byforskønnelse og Byfornyelse” iværksat en række fornyelses- og forskønnelsesaktiviteter i de to landsbyer. Heriblandt er et kunstprojekt, hvor der i Grindsted ved indkørslen til ”Gennem Bakkerne” i sommeren 2013 blev afsløret tre svampe udskåret af egetræsstammer.  Svampene er udskåret af Svend Erik Thomasen, Lild Strand.

Ultimo december 2013 kunne Samrådet ved et velbesøgt arrangement afsløre tre lignende svampe i Uggerhalne/Kinnerup, udført af samme kunstner. Svampene blev placeret på et trekantet græsklædt areal, der støder op til Vodskovvej og Grindstedvej. En placering, der sikrer, at de mange forbipasserende kan nyde de ”opskydende” svampe i skovkanten. Et bænkesæt er opsat og området bliver holdt smukt ved lige af et ”svampelaug” i Uggerhalne.

Med de to gange tre svampe placeret i de to landsbyer har Samrådet ønsket at symbolisere nærhed og sammenhæng mellem landsbyerne, der på en lang række punkter har et fællesskab: skole, hal, børnehave, DUS og dagpleje hertil kommer fællesskab på fritidsområdet, bl.a. idræt, FDF, ridning, korsang og musik.   

Der er Samrådet håb, at dette, i sig selv ukunstlede projekt, kan bidrag til byernes forskønnelse og til at forbipasserende tænker, her, hvor kunst passes ind i den smukke natur op ad Hammer Bakker, må der være rart at bo!

Poul Dahl
Grindsted, november 2014